Timo Uusi-Kerttula: Näkemystä, energiaa ja yrittäjäkokemusta Helsinkiin!

Timo Uusi-Kerttula, yrittäjä
Avoimen Puolueen ehdokas Helsingissä kuntavaaleissa 2021

Olen ollut kiinnostunut vaikuttamisesta jo nuoresta pojasta alkaen ja mukana Kokoomuksen toiminnassa 1990-luvulla mm. Espoon varavaltuutettuna 1992-1995. Sain vuoden 1992 vaaleissa 200 ääntä ja päihitin jopa Timo Soinin.

Kuva: HS 20.10.1992

Avoin puolue ry on älykkäiden ihmisten puolue, joka ei ole fakkiintunut erilaisiin vanhanajan oikeisto-vasemmisto malleihin. Vaikuttaminen tapahtuu usein nykyään verkossa, mutta todelliset päätökset tehdään kabineteissa. Näissä neuvotteluissa haluan olla mukana.

Koulutus

Olen Tradenomi (AMK 2012) ja olen kirjoilla ammattikorkeakoulussa, valmistun kesällä 2021 MBA:ksi (YAMK). Olen opiskellut myös lentämistä Coloradossa ja tietotekniikkaa Kaliforniassa, asuessani Yhdysvalloissa vuosina 1995-2005.

Työ ja tausta

Työskentelen operatiivisena johtajana pienessä startupissa. Yhtiö tekee sovellusta ja on myös eurooppalaisen maksupalveluoperaattorin Suomen itsenäinen myyntiyhtiö. Olen kotoisin Espoosta ja aloittanut ensimmäisen yritykseni vuonna 1988 Espoon Tapiolassa. Erilaisia yrityksiä olen perustanut useita, joista menestyneitä on ollut muutama. Yritystoiminnan vaikeuksien kautta olen kuitenkin nyt keskituloinen ja vailla omaisuutta. Ymmärrän siis yrittäjien vaikeudet ja heidän taloudelliset ongelmansa. Töitä olen tehnyt myös isoissa korporaatioissa ja yliopistossa. Pienyhtiöt ovat kuitenkin minulle paras tapa tehdä töitä.

Minulla ei ole rikosrekisteriä. Olen kuitenkin saanut sakkotuomiota 1980-90 luvuilla nuorena henkilönä mm. pahoinpitelystä. Terapian kautta olen oppinut, että koska olen itse joutunut lapsena perheväkivallan uhriksi, jatkaa ehkä samanlaista käytöstä myös vanhempana. Terapian avulla olen oppinut elämään väkivallattomasti. Olen väkivallattoman elämän ja yhteiskunnan puolestapuhuja ja haluan kaupungin tukevan järjestöjä, jotka voivat auttaa ihmisiä, joilla on ongelmia asian suhteen.

Mitä minusta sanotaan

Minut tunnetaan peräänantamattomana ja aina pienen yrittäjän puolella olevana. Töitä on tehtävä ja mikään ei ole ilmaista. Valtion on kuitenkin turvattava kaikille Suomessa asuville perustoimeentulo ja asunto.

Ideoin niin pieniä kuin suuriakin asioita. Mikään ei pidä olla mahdotonta ja kaupungin pitää antaa tekemiseen hyvät mahdollisuudet, mutta kaupungin ei pidä itse olla kaikessa mukana. Olen epäonnistunut usein ja ollut myös paljon väärässä. Niistä olen oppinut ja pyrin toimimaan tulevaisuudessa siten, ettei virheitä tule toistettua. Vaikka yrittäjänä olen joskus epäonnistunut, olen aina noussut ylös ja aloittanut uudelleen. Tukea olen saanut niin yhteiskunnalta, järjestöiltä kuin ystäviltäkin.

Miksi ehdokkaaksi

Kaupungin pitää aina ensisijaisesti muistaa, että se on olemassa ihmisiä ja siellä toimivia yrityksiä varten. Heidän onnistumisensa tulee varmistaa kaikin mahdollisin keinoin. Esimerkkinä puistojen, jalkakäytävien ja parklettien käyttäminen ravintolatoimintaan; nyt maksut ovat liian kovat ja niistä saatavien tulojen merkitys on mitätön. Lupien hakeminen tulee automatisoida ja luvista tulee periä vain pieni parinkympin maksu. Luvan saisi aina jos hakijalla on haettavan tilan vieressä olevassa kiinteistössä katutason ravintolatila tai läheisessä (max. 50m) puistossa olisi vapaita paikkoja. Korona-aikaan tämä vielä korostuu, koska ulkona virus ei leviä yhtä hyvin kuin sisällä.

Timon teesit

·  Haluan olla vaikuttamassa Helsingin yritysmyönteisyyteen, johon olennaisena osana kuuluu kaavoitus ja yritysneuvonta.

·  Helsingin rannat on saatava ympärivuotiseen käyttöön ja rakennustehokkuutta on nostettava huomattavasti, mahdollistaen ns. pilvenpiirtäjien rakentaminen myös kantakaupunkiin ja varsinkin juna/ metroasemien läheisyyteen.

·  Malmin lentokenttä on säilytettävä yleisilmailun käytössä. Uuden valtuuston on muutettava vuoden 2016 yleiskaavaa. Sähköinen ilmailu on tulevaisuuden kulkumuoto ja Helsinki tarvitsee oman kentän.

·  Korkeasaaren eläintarha on lopetettava, koska veronmaksajien tehtävänä ei ole pitää eläimiä vangittuna häkeissä.

·  Haluan että kaupunki lisää avoimuutta kaikissa tehtävissään, joissa se on lain mukaan mahdollista.

·  Raitiovaunulippu on palautettava tai vaihtoehtoisesti mahdollistettava vain yhden vyöhykkeen (A-vyöhyke) osto.

·  Keskustatunneli, johon sisältyy Jätkäsaaren ja Katajanokan tunnelit, on rakennettava korkeatasoisena ja rahoitus hoidettava yhdessä yksityisten tahojen kanssa. Tunnelissa pitää olla tietulli, josta kantakaupungin asukkaat saisivat merkittävän alennuksen tai maksua ei olisi lainkaan.

·  Kaupungintalon kiinteistö tulee muuttaa alkuperäiseen käyttöönsä hotelliksi ja muutkin kaupungin keskustassa olevat toiminnot voidaan siirtää pois liiketoiminnan tieltä. Uusi kaupungintalo voitaisiin rakentaa vaikkapa ravintola Kaisaniemen tilalle.

·  Kaupungin johdon on toimittava siten että Tallinnan tunneli mahdollistuu ja myötäiltävä sen rakentavaa tahoa mahdollistamalla maakuntakaavaan myös Espoon kautta kulkeva vaihtoehto. Tunnelin ei tarvitse kulkea Helsingin keskustan kautta ja siihen ei rakentajaa tule pakottaa.

·  Helsingin markkinoinnin pitää tapahtua kaikilla niillä alueille, joista on Suomeen suoraa lentoliikennettä. Mainontaa tulee tehdä yhdessä Visit Finlandin kanssa ja yrityksille tulee tarjota jatkuvasti mahdollisuus olla mukana kohtuuhintaan.

·  Helsinkiin on saatava kansainvälinen viiden tähden spa-hotelli, josta on mahdollista käydä suoraan meressä. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää Lapinlahden sairaalan aluetta, kehittämällä siitä kiinteistösijoittajan kanssa maailmanluokan kohde, unohtamatta kuitenkaan kiinteistössä olevia nykyisiä toimijoita.

·  Helsingin kaupungin on lisättävä vuokra-asuntotuotantoa sekä kaavoitusta ja esimerkiksi ostaa kaikista uusista valmistuvista kerrostalohuoneistoista 20% kaupungin asunnoiksi ja antaa asunnot matalan tulotason ihmisille ja perheille määräajaksi (low income housing). Tällä estetään segregaatiota enemmän kuin sillä, että talot eriytetään vuokra- ja omistusosumiseen. Asunnoissa ei tietenkään pidä olla samaa varustetasoa kuin omalla rahalla maksavilla, joten niiden neliöhinta saadaan edulliseksi.

·  Asunnottomille tulee tarjota Hietaniemenkadun tilan lisäksi Vailla vakinaista asuntoa ry:n (VVA) tarjoamia palveluita, mahdollistamalla VVA:n toiminta Sörnäisten alueella pitkäaikaisena kaupungin tukemana vuokralaisena. Teurastamon alueelta löytyy varmasti tilaa tälle toiminnalle.

Vapaus olla mitä haluaa

Hauska lisä: Olen ”Lentävän Spagettihirviö”-uskontokunnan pastori ja mielestäni kaikille kuuluu oikeus oman uskonnon, seksuaalisen elämän ja poliittisen kannan ilmaisemiseen siten, ettei se hyökkää kenenkään omia arvoja vastaan. Helsingin pitää yhdistää, ei erottaa ihmisiä ja siten sukupuoli, uskonto tai muun alkuperän mukainen jaottelu missään kaupungin toimissa ei ole sallittua, vaan olemme tässä kaupungissa vain ihmisinä.

Mediat

Kampanjasaitti: timok.uk

Facebook-sivu

Twitter @TimoUusi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Teemamme ovat esillä – käy äänestämässä!
Seuraava artikkeli
Päätimme myydä korttelin keskustasta, mutta kukaan ei tiennyt millä hinnalla!
Valikko