Kuntavaaliehdokas Tampere Tapani Smått

Tapani Smått

LinkedIn

Avoimen puolueen varapuheenjohtaja ja kuntavaaliehdokas Tampereella
Ammatti: yrittäjä, insinööri
Ikä: 40

Mitä tekisit jos saisit päättää asioista Tampereella?

  1. Haluaisin enemmän tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä. Nyt valtuuston kokoukset vaikuttavat välillä mielikuvien maalaamiselta, jossa tutkittu tieto sivuutetaan. Esimerkiksi valtuustossa on tosissaan esitetty, että raitiovaunua ei tulisi rakentaa, koska kuurot jäävät sen alle.
  2. Kaikissa päätöksissä tulisi ottaa huomioon kestävä kehitys: sanotaan sitä sitten ekomodernismiksi tai vaikka hiilineutraaliudeksi. Kaavoituksessa, liikenneratkaisuissa, asumisessa ja rakentamisessa voidaan kaikissa vaikuttaa siihen, mitä ympäristölle ja ilmastolle näistä päätöksistä seuraa.

Miksi kiinnostuit politiikasta ja lähdit mukaan juuri Avoimeen puolueeseen?

Politiikasta kiinnostuin vasta viime aikoina, kun huomasin vanhojen puolueiden vaan kaivavan poteroitaan syvemmiksi ja olemaan näin usein kykenemättömiä kansalaisten etujen kannalta tärkeiden muutosten läpivientiin.

Avoin puolue kiinnosti, koska tuntuu että vanhat puolueet eivät pääse eteenpäin isoissa kysymyksissä, kuten sotessa, jossa toinen haluaa kieltää jo osittain olemassa olevan yksityisen palvelun tuotannon ja toinen yksityistää kaiken – ja kolmas täysin asiaan kuulumattomasti pitää Suomessa liian monta elinvoimatonta kuntaa. Pitäisi antaa ammattilaisten laskea mitä palveluita tarvitaan minnekin, eikä päättää sillä perusteella haluaako joku omaan kyläänsä oman siltarummun.

Toinen esimerkki on eutanasia. Suuri osa suomalaisista haluaa, että pitäisi antaa ihmisten itse päättää, jos haluaa kuolla. Itselläni on sukurasitteena Alzheimerin tauti, enkä halua kokea isoisoäitini, isoisäni tai isäni kohtaloa viimeisten hetkien osalta. Silti mikään iso puolue ei etene näissä puoluerajat ylittävissä tämän päivän kysymyksissä.

Olen samaa mieltä Avoimen puolueen perusarvoista, kuten siitä, että ihmisten toimintaan tulisi puuttua vain jos se vahingoittaa toisia. Vaikka olen yrittäjä, en koe olevani porvari. En kuitenkaan vasemmistolainenkaan. Haluaisin vain että tehtäisiin järkeen perustuvia päätöksiä.

Mistä olet kotoisin?

Eteläiseltä Pirkanmaalta, nykyisen Akaan alueelta, silloiselta Kylmäkoskelta, pienestä Sontulan kylästä.

Mitä olet opiskellut ja mitä teet työksesi?

Olen insinööri ja yrittäjä ja työskennellyt muovitekniikan kanssa lähes koko ikäni, se on sukuvika. Yrityksissäni tehdään esimerkiksi muovin kierrätystä.

Mitä muuta teet, kuin töitä?

Teen töitä mahdollisimman vähän ja kaiken mahdollisen työn yritän automatisoida niin pitkälle kuin mahdollista. Vietän paljon aikaa liikkuen ja varsinkin vesillä, joko leijasurfaten tai tyynenä päivänä sähköfoilaillen tai SUPpaillen. Koulutan myös kitesurffausta, mutta haluan pitää surffitouhun harrastuksena.

Mitä muuta haluaisit äänestäjien tietävän sinusta?

Mielestäni yhteiskunta tulee muuttumaan radikaalisti jo lähitulevaisuudessa, kun monet meille itsestään selvät työt saadaankin robottien haltuun. Ihmisille jää näin ruutini töiltään enemmän aikaa kehittää yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi ja paremmaksi. Haluan olla osaltani mukana tässä muutoksessa.

Tervetuloa tutustumaan minuun Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä tai moikkaamaan livenä AvoinP tapahtumiin. Tapahtumista tiedotamme tällä hetkellä puolueemme Facebook-sivulla.

Valikko