Mitä asioita edistämme?

Klikkaamalla peukkua voit äänestää, mitkä teemat ovat juuri sinulle tärkeitä.

Torjutaan ilmastonmuutos

Lopetetaan hiilen ja turpeen poltto, tilalle pienydinvoimaa, tuulta ja aurinkoa. Tuotetaan niillä myös synteettisiä polttoaineita bensan ja dieselin tilalle.

Teimme Helsingissä Suomen ensimmäisen pienydinvoima-aloitteen, jolla on ollut suuri vaikutus koko maan energiapolitiikkaan.

Äänestä:
241+

Asumisen hinta alas

Rakennetaan korkeaa ja laadukasta raideliikenteen asemien lähelle, ja asuinalueiden väliin mahdollisimman luonnontilaiset virkistyalueet.

Äänestä:
175+

Pysäytetään segregaatio - ei ghettoja Suomeen

Emme halua Suomeen aidattuja rikkaiden alueita ja epätoivoisia köyhien alueita. Erilaisista taustoista tulevien ihmisten yhteiselo on menestyvän kaupungin edellytys.

Äänestä:
175+

Kannabis lailliseksi

Lopetetaan järjestäytyneen rikollisuuden tukeminen ja käyttäjien syrjäyttäminen. Käytön dekriminalisointi ei riitä, tarvitaan laillinen ja valvottu tuotanto ja myynti täysi-ikäisille kuten esimerkiksi Kanadassa.

Äänestä:
236+

Kaupunkiluonto kukoistamaan

Kasvillisuus ja multa vähentävät nopeasti mm. lasten allergioita. Laitetaan luonto kukkimaan korttelipihoilla, puistoissa, katoilla ja aukioilla.

Äänestä:
213+

Seksityöntekijöiden turvallisuus ja oikeudet

Seksityöntekijöille kuuluu oikeus turvalliseen työhön, laillisiin työtiloihin, ammatilliseen järjestäytymiseen, palveluiden lailliseen markkinointiin sekä vapauteen fyysisestä ja henkisestä väkivallasta.

Äänestä:
192+

Onnellinen nuoruus - loppu kiusaamiselle ja syrjäytymiselle

Lasten ja nuorten kiusaaminen on koronan myötä entistä vakavampi ongelma netissä ja kouluissa. Tarvitaan media- ja tietoisuustaitojen opetusta varhaiskasvatuksesta lähtien.

Äänestä:
206+

Avoin hallinto: Livestriimaus luottamuselimiin

Suunnitelmista pitää tiedottaa selkeästi ja avoimesta jo ennenkuin päätökset tehdään, ja antaa kuntalaisten seurata ja kommentoida päätöksentekoa avoimesti.

Teimme menestyksekkään aloitteen Helsingin kaupunginhallituksen ja lautakuntien livestriimauksesta.

Äänestä:
148+

Tyhjät tilat ihmisille

Kaupungeissa on paljon kouluja, toimistoja, varastoja ja vuokraamattomia liiketiloja joita käytetään vain pieni osa viikosta tai ei ollenkaan. Avataan tilat Varaamo-sovelluksen kautta ihmisten epäkaupalliseen kohtaamiseen, yhdessäoloon ja kulttuurin luontiin.

Äänestä:
147+

Vanhempien tasa-arvo eroperheissä

Eronneille äideille ja isille tasa-arvoisemmat oikeudet lasten tapaamiseen. Lapsille oikeus tutustua kumpaankin vanhempaansa, vanhempien elämäntilanteesta riippumatta. Lapsen oikeuksiin kuuluu tietää ja tuntea juurensa.

Äänestä:
149+

Perustulo kaikille

Työttömille oikeus yrittää, opiskella ja tehdä osa-aikatyötä ilman perusturvan menetystä! Yhdistetään perusosat työttömyysturvasta, opintotuesta, kansaneläkkeesta ja sosiaaliturvasta automaattiseksi perustuloksi.

Talous kasvaa ja työllisyys nousee kun tukien menetys ei estä työntekoa ja yrittämistä.

Äänestä:
213+

Eutanasia

Tappavasta sairaudesta ja suurista kivuista kärsiville aikuisille oikeus päättää oman elämänsä lopusta – mutta vain tarkan harkinnan ja valvotun päätösprosessin tuloksena.

Äänestä:
193+

Eläinten oikeudet

Älykkäimmät eläimet osaavat kommunikoida, valmistaa ja käyttää työkaluja, ja tuntea myötatuntoa lajitovereitaan kohtaan. Ihmislasten älykkyystasolla olevilla eläimillä kuten simpansseilla ja delfiineillä tulisi olla vähintään oikeus elämään.

Tuotantoeläinten huono kohtelu tuotaa kärsimystä miljoonille tunteville eläimille, ja sitä pitää vähentää oloja parantamalla.

Äänestä:
154+

Kestävä ruoantuotanto

Ruoantuotanto vie valtavasti maapinta-alaa, ja eläintuotanto on yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen lähteistä. Lisäämällä ravitsevan kasvisruoan osuutta voimme vähentää karjan laiduntamista ja ilmastopäästöjä. Vapautuneet laidunmaat voidaan metsittää, mikä poistaa hiilidioksidia ilmakehästä.

Äänestä:
155+

Tasapainoinen talous

Kuntien ja valtion pitäisi pitkällä tähtäyksellä saada taloutensa tasapainoon, niin etteivät menot ylitä tuloja. Hyviin investointeihin voi ottaa lainaa, mutta lainamäärä ei saisi jatkuvasti kasvaa.

MItä alhaisemmaksi verotus saadaan pitämällä palvelut samalla korkeatasoisina, sitä kannattavampaa on työnteko ja yrittäminen.

Äänestä:
135+

Malmin kenttä säilytettävä

Yli 1000 perhoslajia, luontovaikutukset jotka säteilevät kymmenien kilometrien päähän. historiallinen suojelukohde ja Suomen tärkein kasvavan, sähköistyvän pienlentoliikenteen keskus.

Malmin kenttä on säilytettävä! Sama asukasmäärä voidaan asuttaa laadukkaasti kentän ympärillä lentoliikenteen jatkuessa.

Äänestä:
63+

Oikeudenmukainen ja vakaa euroalue

Euroalue elää lyhytjänteisesti kriisistä toiseen, mistä koronaelvytyspaketti on hyvä esimerkki.

Kannattamme euroalueen uudistamista niin, että valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä: 1) Jäsenmaiden tulee vastata taloudestaan. 2) Euroopan keskuspankin ja koko euroalueen tulee vastata koordinoidusti kriiseihin. 3) Euroalueen rakenteiden tulee auttaa taloudellisesti kestävää kehitystä, eikä päinvastoin kuten nykyään.

Äänestä:
46+

Ilmainen joukkoliikenne alle 16-vuotiaille

Lapsilla ja nuorilla pitää olla mahdollisuus matkustaa harrastuksiin, kulttuuritapahtumiin ja tavata kavereitaan ja sukulaisiaan vanhempien tuloista riippumatta.

Ilmainen joukkoliikenne alle 16-vuotiaille!

Äänestä:
60+
Klikkaamalla peukkua voit äänestää, mitkä teemat ovat juuri sinulle tärkeitä.

 

Ja klikkaamalla täällä Oikeusministeriön Puoluerekisteri-palvelussa “Tee kannatusilmoitus” saat meidät ehdokkaiksi vaaleihin edistämään sinulle tärkeitä teemoja!

Kiitos! 🙏💚🇫🇮

Valikko