Rakastavaan ja yhteisölliseen Eurooppaan

Eurooppa on ikääntymiskriisissä. Suomessa on jo 1,6 miljoonaa eläkeläistä ja luku kasvaa.

Meidän tulisi EUssa kaikin voimin taistella parhaasta mahdollisesta uudesta Euroopan ulkopuolelta tulevasta väestöstä, jotta EUn kilpailukyky säilyy edes jonkinlaisena, kun vertaamme USAhan. Valitettavasti Putinin tukemat äärioikeistoliikkeet ympäri Eurooppaa pyrkivät vaan saamaan maahanmuutosta poliittista pääomaa, joka lähinnä maaseudulla ympäri Eurooppaa tuntuu toimivan. Moisia liikkeitä tulen taidolla ja tarmolla vastustamaan. Tarvitsemme toki massoittain maahanmuuttajia lähes kaikkiin EU maihin. Jopa Romaniakin tuo jo halpatyövoimaa Vietnamista. Tämä on tilanne.

Täytyy vaan toivoa, että maan maineen pilaaminen Suomen nykyisen hallituksen toimesta saadaan loppumaan, jotta Suomeenkin saadaan uutta lahjakasta maahanmuuttajaväestöä. Ilman maahanmuuttajaväestöä Suomi tulee ikävä kyllä kuolemaan vanhuuteen, kun väestön luku vaan laskee, jos kukaan ei suostu muuttamaan tänne. Suomen maine laadukkaana koulutusmaana on jo peruskoulutuksen osaltakin laskenut, ja yliopistopuolelle pitäisi ohjata paljon uutta rahaa, jotta kansainvälisiä opiskelijoitakin saataisiin houkuteltua, opiskelemaan, tekemään tutkimusta, ja toivottavasti rakastumaan Suomeen, niin että haluavat jäädä tänne.

Suomi on yksi Euroopan rasistisin maa, ja siihen on saatava loppu. Kun äärioikeisto puhuu kaikkialla Euroopassa siitä, että maahanmuuttajataustaisten osuus väestöstä tulee kasvamaan, niin oikeassa he ovat. Jos ei se ryhmä kasva, niin huonosti meidän käy.

Lapsien tekeminen 30 vuotta sitten, ei onnistu, eivätkä syntyvyysluvut nytkään riitä tuleviin työvoiman tarpeisiin, vaikka juuri nyt eivät työpaikat tunnu työttömille Suomessa sopivan. Jopa S-ryhmäkin tuottaa työntekijöitä Vietnamista.

Perustuloa, jota ehdotamme, kun ei meillä vielä ole, joka edes mahdollistaisi leikkauksien kohteeksi joutuneiden pääsyn järkevään elämään, jossa työnteko kannattaa.

Kun äärioikeisto puhuu pahaa muukalaistaustaisista, voivat asiaa miettiä seuraavan kerran liikennevaloissa, ja kiroilla siellä.

Garrett Morgan, joka sen keltaisen valon, vihreän ja punaisen väliin keksi, oli musta mies.

Ainahan se tietysti harmittaa, jos valoihin jää kiinni, mutta mustan miehen keksintö on kyllä lisännyt turvallisuutta merkittävästi. Ei mies kuitenkaan ollut vain yhden asian ajattelija, kun keksi myös kaasunaamarinkin.

Amerikkalaisista maahanmuuttajista nykyisin varmaan tunnetuin, on poliittisilta mielipiteiltään toki varsin hullu Etelä-Afrikkalainen Elon Musk. On tainnut nousta rahan mahti päähän, kun nyt näyttää usein asettuvan äärioikeiston linjoille. Saattaa myös olla, että hänen tunnettu huumeiden käyttönsä on kasvanut liian suureksi.

Apple inc, taas on toisen maahanmuuttajataustaisen tuote. Syyrialaista alkuperää oleva Steve Jobbs, tunnettu huumemies hänkin, oli mies, joka teki Applesta sen menestystarinan, jota yhä saamme seurata.

Einsteinia ehkä ei maahanmuuttajana pidetä, vaikka hän muuttikin useampaan otteeseen elämänsä aikana. Tuskin häntäkään silti ihan Perus-Saksalaisena voi pitää.

Fiksua porukkaa kaikki. Olisiko hyvä ajatella myös maahanmuuttajien mukanaan tuomia hyötyjä? Ikävä, että äärioikeiston strategia pelotella moisten pahuudella, kaikkialla EU maaseudulla tuntuu toimivan. Mitä ei tunne on helppo pelätä. Täällä Itä-Helsingissä, jossa maahanmuuttajia on paljon, ovat useimmat meistä täysin kavereita, ja jokainen tajuaa, että elämä pysähtyisi täysin, jos maahanmuuttajat puuttuisivat työpaikoilta.

Monikulttuurisuudesta on parempi alkaa tehdä jo nyt iloinen asia. Sitä me tarvitsemme,

sanoi äärioikeisto mitä tahansa.

Monikulttuurisuutta ja yhteiskunnan toimivuutta tulisi mielestäni edistää sillä, että EU päättöisi ottaa kaikkialla yleisesti toiseksi parhaiten osatun kielen, eli Englannin, viralliseksi kieleksi, jo käytössä olevien rinnalle.

Meillä Suomessa moinen johtaisi lähinnä palvelutason paranemiseen, kun keskimääräinen Englannin osaaminen on hyvä.

Itse ainakin valitsisin ainakin lyhyemmän palvelujonon, jos palvelukieli tekisi eroja.

Joka tapauksessa, tekisi moinen kielimuutos työvoiman liikkuvuuden paljon helpommaksi, ja pikkuhiljaa se, että kaikki alkavat ymmärtää toisiaan paremmin, voisi alkaa luoda uudenlaista, Eurooppalaista yhteisöllisyyttä.

Kun Englantia äidinkielenään puhuvien osuus EUn alueella on mitätön, ei moinen juuri edes EUn sisäistä tasa-arvoa häiritsisi.

Yksilön perusoikeudet tulisi vahvistaa EUn laajuisiksi. Näihin lasken esimerkiksi oikeuden aborttiin, joka jopa Saksassa yhä on teoriassa lainvastainen toimi, ja eutanasiaan, jota meilläkään ei sallita. Samoin tietysti tulisi hyväksyä kolmas sukupuoli ja vapaus valita omansa myös virallisissa rekistereissä. Nimensä tulisi jokaisen myös voida muuttaa haluamakseen.

Avo-, tai avioliiton, jonka näen suhteen virallistamiseksi rekisteröimällä se, täytyisi olla mahdollinen yhteisellä ilmoituksella rekisteröintiviranomaiselle, joka toimittaa todistuksen liitosta. Itse olen riittävän vapaamielinen siihen, että liitossa saisi olla useampiakin jäseniä, sillä miksi eivät ihmiset olisi oikeutettuja useamman aikuisen suhteisiin. Liiton virallistaminen on kuitenkin lähinnä taloudellinen sopimus.

En tietysti pyri kirkkojen oikeutta vihkimiseen, tai hauskoja hääjuhlia halua hävittää.

Kukin vaan tyylillään ja halujensa mukaan.

Vapaus tehdä lähes mitä tahansa, mistä ei muille voi koitua vaaraa, haittaa tai ylimääräisiä kustannuksia, kuuluu kaikille. Miksei perhe voi järjestäytyä taloudelliseksi liitoksi keskinäisellä sopimuksella.

Itse myös toivoisin, että uskomisen opettaminen poistettaisiin koulujärjestelmästä, ja jätettäisiin uskontokuntien tehtäväksi. Koulutusjärjestelmä voisi yrittää poistaa vastakkainasetteluja, ja opettaa sitä, missä kirkot eivät kovin hyvin ole onnistuneet.

Toistemme erilaisten kulttuurien hyväksymistä ja ymmärtämistä.

Samaa toivoisin Euroopan sosiaali- ja terveyspalvelujen suhteen.

Se, että Suomen nykyhallitus muka säästötoimena siirtää hoitoa yksityiselle puolelle on toivottavasti vain hetken tyhmyyttä.

Se, että esimerkiksi Saksassa, katolinen kirkko on vastuussa suuresta osasta terveyspalveluja, on hankaloittanut aborttien saamista, ja aiheuttanut sitä, että jopa paholaisia silti kastevedellä ja manauksilla karkotetaan, kunnon terapiahoidon sijaan. Tätä toki käytetään myös seksuaalisiin ”poikkeavuuksiin”.

Tämä järjestely on johtanut myös siihen, että kirkollisveron lisäksi, kirkko rikastuu siitä, että kirkko hoitaessaan koulutus ja sote palveluita, saa tuottoa toiminnastaan, joka on veroista vapaata. Suureksi voiton tekee se, että kirkon työntekijöille, esimerkiksi sairaanhoitajille, ei kirkon edes tarvitse maksaa työehtosopimuksen mukaisia palkkoja.

Outo ilmiö tietysti katolinen kirkko muutenkin on. Puhumatta mitään kirkon palvelijoiden kourissa kärsineistä lapsista ympäri maailmaa, on kirkko, joka omistaa myös Vatikaanin ulkopuolelta noin kolmanneksen Rooman kiinteistöistä, on aina innoissaan vaikuttamassa politiikassa oman vaikutusvaltansa nostamisessa, mutta nytkin Paavin rauhanpuheet lähinnä suosittelevat antautumista Ukrainan ainoaksi ratkaisuksi. Ovatkohan Moskovan patriarkka Kirillin ja paavin välillä saatu neuvottelut käyntiin itä- ja länsikirkon yhdistämisestä, jotta Kirill nousee varamiehestä paaviksi, kun seuraavaa tarvitaan.

Jos katolinen kirkko haluaa jatkossakin pysyä yhtenä maailman suurimpana vaikuttajana myös yhteiskunnallisesti ja poliittisesti, voisi se ainakin osan Vatikaanin pankin mafialle pestyistä rahoista, käyttää vaikka Ukrainan jälleenrakennukseen tai Gazan nälkiintyneiden lapsien ruokkimiseen, sen sijaan että tekisivät lisää rahaa, jopa tietynlaisella EURO huijauksella. Vatikaani nimittäin painaa omia Eurokolikkoja, mutta varsin rajoitettuja eriä, ja myy niitä uskomattomilla hinnoilla keräilytarkoituksiin. En tiedä lupaavatko VIP tason taivaspaikan, jos useampia ostaa.

Kirjoittaja on Ilkka Nuotio, 70-vuotias yrittäjä ja avoimen puolueen eurovaaliehdokas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Demokraattiseen ja tasa-arvoiseen Eurooppaan
Seuraava artikkeli
Seksikauppa ja uhkapelit
Valikko