Eurovaalit 2024

Perustulo Euroopan kansalaisille. Elvytysrahat pankeilta ihmisille.

Automaattinen, varma perustulo joka tekee työttömien osa-aikaisesta yrittämisestä, opiskelusta ja työnteosta helppoa. Tarpeeton hakemusbyrokratia voidaan poistaa ja siirtää säästöt veronalennuksiin.

Puhdasta energiaa ja rahaa ydinvoimalla – omavaraisesti.

Sarjatuotetulla pienydinvoimalla voidaan tuottaa ympäristöystävällisintä energiaa kaiken EU:n fossiilisen tuotannon korvaamiseksi. Tuotot voidaan käyttää perustulon kasvattamiseen.

Kannabis lailliseksi. Stop syrjäytymiselle ja rahat pois rikollisilta veroiksi.

Laillistamalla kannabiksen poistamme järjestäytyneeltä rikollisuudelta suurimman rahanlähteen, ehkäisemme nuorten syrjäytymistä kun kannabiksen käyttö ei johta työ- tai opiskelupaikan menetykseen, ja tienaamme miljardeja verotuloja.

Ehdokkaat

Thierry Botty van den Bruele

Testausinsinööri, matematiikan kandidaatti, 30 vuotta

Avoin ongelmille, avoin ratkaisuille.

Luottamustoimet: Avoimen Puolueen varapuheenjohtaja

163

Kristiina Järvenpää

Kulttuuria ja liikuntaa monipuolisesti harrastava hammashoitaja jo vuodesta 1976.

Perustulo turvaamaan kulttuuriväen arkea.
Päihdepolitiikka uusiksi turvaamaan addiktoituneiden ihmisoikeuksia.

Luottamustoimet: Avoimen Puolueen varapuheenjohtaja

164

Janne F. J. Korhonen

Metsänhoitaja, maatalous- ja metsätieteiden tohtori, 43V

Aivovuoto Suomesta ja EU:sta syö hyvinvointiamme. Tarvitsemme pysyvää rahoitusta perustutkimukseen, jotta saamme pidettyä huippuprofessorit ja muut huippuosaajat Suomessa.

Meidän ei tule leikata sieltä mistä leipä tulee pöytäämme. Hyvinvointimme on täysin riippuvaista 1) osaavasta työkykyisestä työvoimasta, 2) elinvoimaisesta ympäristöstä ja 3) toimivasta kansalaisyhteiskunnasta. Päättäjien on ensisijaisesti huolehdittava näistä asioista, joita olen sitoutunut puolustamaan.

Luottamustoimet: Avoin puolue hallituksen jäsen

165

Seppo Leskinen

TOIMITTAJA, MONIALA-AMMATTILAINEN,
ASENTAJA-KONEISTAJA, OHUTLEVYSEPPÄ

Instagram

166

Patrik Liljeström

Korso, kuljettaja, 28V

Periaatteisiini kuluu ihmisten hyvinvointi ja onnellisuus, tasa-arvo ja perus elintaso johon kuuluu kaikille taattu vesi, ruoka, asunto ja kattava terveydenhuolto johon kuuluu perus, hammas ja mielenterveys. Haluan myös EUsta demokraattisemman, laillistaa kannabis ja ajaa vähätuloisten, syrjittyen ja unohdettujen asiaa. Ei minä vaan me.

167

Jarkko Malonen

KANTA-HÄME, PORTSARI, 52V

168

Armando Mema

Nurmijärvi, kirjanpitäjä, 30V

Tehdään yhdessä tasa-arvoisempi yhteiskunta! Tehkäämme työtä paremman Suomen ja Euroopan puolesta. Rauha, yhtäläiset oikeudet, enemmän mahdollisuuksia. Yhdessä voimme kirjoittaa historiaa tuleville vuosille!

TikTok

169

Ilkka Nuotio

Kansainvälisen kaupan monialaosaaja, 70 vuotta

SUOMI TARVITSEE PUOLUERYHMIIN KUULUMATTOMAN MYYNTIMIEHEN BRYSSELIIN. 

Olen vaiherikkaan elämäni aikana asunut ympäri Eurooppaa yli 30 vuotta, joten EUn sisäinen näkemykseni on pidempi kuin Suomen aika siellä. Kauppaa olen käynyt koko ikäni, joten neuvottelutaitoa riittää. Maailmankielistä puhun jonkun verran jopa Hollantia, mutta täydelliset Saksa ja Englanti tulevat varmasti olemaan tehtävässäni suureksi avuksi.

EU DEMOKRAATTISEKSI JA SUOMI RIKKAAKSI

Luottamustoimet: Avoimen Puolueen varapuheenjohtaja

TikTok

170

Jennifer Nuotio

Työtön, 20v

Perustulo koko Eurooppaan!

171

Petrus Pennanen

YDINFYSIIKAN TOHTORI JA PUOLUEEN PUHEENJOHTAJA, 52V

Vapaus, järki ja rakkaus! ✌️💚🇫🇮

Elvytysrahat kansalle, pienydinvoima tuottamaan puhdasta energiaa ja kannabis verolle.

Perustulo kaikille EU-kansalaisille.

Suoraa demokratiaa EU-parlamenttiin ja suora kansanvaali EU-presidentistä.

Luottamustoimet: Helsingin kaupunginvaltuusto (1. varavaltuutettu) Avoimen puolueen puheenjohtaja.

TikTok
Instagram
Telegram

172

Jouni Tuovinen

Yrittäjä, ohjelmistokehittäjä, 45 vuotta

Lähiaikojen EU:ssa tulee tapahtumaan suuria murroksia. Yksi suurimmista jokaisen elämään vaikuttava asia tulee olemaan tekoälyn laajamittainen soveltaminen. Tekoäly on sekä uhka että mahdollisuus ja EU onkin juuri ottanut käyttöön tekoälysäännöksen, johon tulevaisuuden lainsäädäntö tulee pohjautumaan.

Ammattini puolesta minulla on pätevyys ja velvollisuus vaikuttaa tekoälyn sääntelyyn siten että torjumme sen uhat, samalla ottamalla siitä irti suurimman mahdollisen hyödyn.

Pidetään EU raiteilla myös tekoälyn kanssa!

173

Elias Rantanen

OPiskelija, puoluesihteeri, 17

Elias ei voi vielä olla ehdokas, mutta Avoin puolue haluaisi että hän olisi. Kannatamme nimittäin 16 vuotta täyttäneiden ääni- ja ehdokkuusoikeutta. Tässä Eliaksen vaaliteemat.

1. Nepsy-ihmisten oikeudet. Nepsy-ihmisiä ympäri Eurooppaa ollaan aliarvioitu ja jätetty ilman työtä. Nepsy-ihmisillä on potentiaalia menestyä, joten emme saa viedä heiltä sitä oikeutta pois.

2. Perustulo Jokaisella Euroopan kansalaisella on oltava oikeus perustuloon, joka kannustaa tekemään töitä sekä yrittämään. Perustulolla voidaan kattaa peruskulut, joita tarvitaan elämiseen.

3. Mielenterveyspalvelut kuntoon Ihmisten, varsinkin nuorten mielenterveys on kriisissä. Meidän täytyy panostaa mielenterveyspalveluihin Euroopassa, sillä mielenterveyspalvelut ovat erittäin tärkeitä ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

4. Polarisaation liekit sammutettava Polarisaatio on uhka länsimaiselle demokratialle. Vasemmiston ja oikeiston ääripäät ovat pyrittävä rauhoittamaan yhteiskuntarauhan turvaamiseksi.

5. Tasa-arvoiseen Eurooppaan HLBTI-ihmisillä ei ole samoja oikeuksia kaikissa Euroopan maissa. Meidän on saatava heille tasavertaiset oikeudet kaikkiin EU-maihin.

X

Valikko