Armi Kunnaala: Kukoistava luonto luo yhteisöllisen ja kaikkia tukevan Helsingin

Armi Kunnaala, 33, Helsinki

Suomen ensimmäisen hävikkikukkakaupan perustaja. 

Minulle on tärkeää yhteisöllisyyden lisääminen Helsingissä läpi kaupungin. Se tarkoittaa mm. tyhjien tilojen käyttöönottoa kaupungin ihmisten kohtaamiseen sekä kulttuurin kokemiseen ja luomiseen. 

Haluan parantaa kaikenikäisten kaupunkilaisten yhteyttä luontoon. Sitä voidaan edistää kaupunkiviljelyllä, puistojen säilyttämisellä ja luonnollisen, itsestään syntyvän kasvillisuuden sallimisella puistoissa. Myös yhtenäisten korttelipihojen ja kattoviljelyn kehittämisellä voidaan sekä tuottaa ravintoa että parantaa ihmisten terveyttä. Kaupunkiin kannattaa lisätä komposteja, jotka tuottavat terveellistä multaa kasvavaan kaupunkiin.

Haluan vähentää ihmisten eriarvoisuuden tunnetta ja edistää erilaisten ihmisryhmien kohtaamista. Esimerkiksi yhteisölliseen kaupunkiviljelyn osallistuminen ja yhdessä tehdyt avoimet kulttuuritapahtumat ovat tärkeitä ymmärryksen ja hyvinvoinnin edistämisessä. Olin mukana järjestämässä Lapinlahti247 Open Stage -festivaalia viime kesänä, johon kuka tahansa oli tervetullut varaamaan ajan ja ottamaan lavan haltuun. 

Miksi lähdin mukaan politiikkaan ja juuri Avoimen puolueeseen?

Politiikassa ja elämässä ylipäätään tarvitaan uutta näkemystä ja uusia tapoja tehdä asioita. Haluan tukea Avoimen puolueen teemoja ja arvoja.

Olen Suomen ensimmäisen hävikkikukkakaupan perustaja. Kaupan idea on ottaa talteen roskiin meneviä kasveja, hoitaa ne hyvään kuntoon ja lahjoittaa tai myydä ne eteenpäin tuottamaan hyvää mieltä. Tämä vie hukkaan menevät kasvit hyötykäyttöön hyvin ilmastoystävällisesti verrattuna uusien kasvien tuontiin ulkomailta. 

Yhteisöllisellä hävikin uusiokäytöllä on valtava potentiaali tukea ja täydentää sosiaalityötä. Toiminnassamme on ollut mukana mm. mielenterveyskuntoutujia. He ovat saaneet työstä tasapainoa ja onnea elämäänsä. Haluan edistää kaikenlaisten kuntoutujien ja vammaisten paikkaa yhteiskunnassa työllistymisen ja muun osallistavan toiminnan kautta. 

Olen kotoisin Espoon Olarista ja muutin Helsinkiin parikymppisenä. Olen ollut vapaaehtoistyössä mm. pakolaisleirillä vastaanottamassa Syyrian ja Afrikan sotien pakolaisia Kreikan saarella Samoksella. Olen mm. asunut permakulttuurifarmilla Espanjan Malagassa jossa opin paljon kestävän ruokatuotannon ja muiden ympäristöasioiden kehittämisestä.

Haluan olla vilpittömästi luonnon ja ihmisten aidon hyvinvoinnin puolella. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Erityislasten lahjat yhteiskunnan hyväksi
Seuraava artikkeli
Mitä Avoin valtuustoryhmä on tehnyt Helsingissä?
Valikko