Erityislasten lahjat yhteiskunnan hyväksi

Tervehdys lukijoille! Joko olet käynyt kannattamassa Avoimen puolueen rekisteröintiä? Jos et, niin kipinkapin investoimaan minuutti elämästä tulevaisuuteen!

Avoin puolue hyödyntää etujoukoissa uutta sähköistä puoluerekisteröintijärjestelmää osoitteessa puoluerekisteri.fi (suora linkki Avoimeen puolueeseen). Käy tsekkaamassa ja kannattamassa, niin näet jatkossa mm. seuraavia teemoja  ajettavan eteenpäin ilolla, värillä ja ennen kaikkea järjellä! Tehdään yhdessä politiikasta mageeta! Kannattaminen ei sido sinua mihinkään. Lisäksi kaikki Avoimen puolueen valtuustokokoukset livestriimataan ja ovat nähtävissä Petruksen ja Avoimen puolueen facebook-sivuilla. Blogin lopussa vielä muutama nosto Avoimen puolueen teemoista, joita Petrus on tuonut esille somessa lähiaikoina.

Viime viikon Avoimen valtuustoryhmän kokouksessa oli pitkästä aikaa vieraita. Emma Halmekoski ja Jonna Mykkänen olivat paikalla kertomassa erityislasten tilanteesta yhteiskunnassamme. Tämä on liian vähälle huomiolle jäänyt tärkeä aihe ja keskustelu oli erittäin valaisevaa. Erityislasten tilanne on mm. sikäli hankala, että tarpeenmukaista ja ennen kaikkea osaavaa apua on vaikeaa ja työlästä saada. Tukipalveluita on olemassa, mutta kunnasta ja jopa ihan yksittäisistä tapauksista riippuen, tuen hakeminen ja saaminen on kovan työn takana. Se vaatii usein erityislasten huoltajilta isoa panostusta ja jaksamista vääntää byrokratian viidakossa. Vierailijat peräänkuuluttivat mm. erityislasten tukemista jo varhaislapsuudessa, jolloin heillä on paremmat valmiudet integroitua osaksi yhteiskuntaa. Varhainen puuttuminen säästää kustannuksia olennaisesti pitkässä juoksussa, kun yhä vähemmän aikuistuvia ihmisiä jää yhteiskunnan ulkopuolelle, tai joudutaan pahimmillaan sijoittamaan laitoshoitoon. Erityislapsilla on usein kykyjä, jotka pystyttäisiin hyödyntämään yhteiskunnallisesti oikeanlaisella koulutuksella, kasvatuksella ja ohjauksella. Emma kertoi näkemyksiään erityislapsen äidin näkökulmasta ja Jonna työstään Roihuvuoren ala-asteella koulunkäynnin ohjaajana. Tarkemmin Emman ja Jonnan vierailusta voit katsoa tästä. Erittäin hyvä lähde erityislasten ja -aikuisten asioihin on esimerkiksi näenepsy -sivusto (neuropsykiatriset vaikeudet).

Kaupunginvaltuustossa tehtiin keskiviikkona 3.2. merkittävä periaatepäätös tunnelista Jätkäsaaren ja Länsiväylän välille sekä Eteläsataman satamatoimintojen siirtämisestä Länsisatamaan (Tallinnan liikenne) ja Katajanokalle (Tukholman laivat). Avoin puolue oli mukana kannattamassa päätöstä, jolla on moninaiset vaikutukset Helsinkiin. Kokouksessa esitettiin yhtenä vaihtoehtona satamatoimintojen keskittämistä Vuosaareen. Matkustajaliikenteen kannalta ajatus ei ole kannattava mm. pidempien matka-aikojen takia niin maalla kuin merellä. Vuosaari vaatisi lisäksi mittavia investointeja metroon, jotta rata saataisi kulkemaan Vuosaaren satamaan asti.

Päätös on iso myös siksi, että tätä myötä Eteläsataman alue vapautuu kokonaisuudessaan täysin uudenlaiseen käyttöön. Avoimelle puolueelle avautuu oiva paikka edistää Helsingin kehitystä kaupungin paraatipaikalla arvojemme mukaisesti. Kaupunkikulttuuri, viheralueiden hyödyntäminen, sekä ihmisille avoimien tilojen kehittäminen tulevat olemaan oman ideointimme keskiössä. Mm. vuosia lähes joutokäytöllä olleet Olympiaterminaalin vanhat junaradan alueet, rampit ja asfalttikentät olisi mahdollista saada kaupunkilaisten käyttöön. Mahdollisuudet ovat mitä moninaisimpia paikkojen ollessa näin poikkeuksellisia, kuten Petrus postauksessaan näyttää.

Tähän loppuun vielä muutama teema, joita voit myös itse käydä kannattamassa Avoimen puolueen sivuilla.

Ilmastonmuutos on fakta, ja sitä vastaan on taisteltava. Onneksi on olemassa ratkaisuja!

Siirretään kannabisrahat järjestäytyneeltä rikollisuudelta veronmaksajille ja laillistetaan viihdekäyttö aikuisille!

Minkä arvoinen narkomaanin henki on? Haluatko edesauttaa yhteiskunnan lieveilmiöiden hoitamista? Mitä paremmin voimme, sitä vähemmän ongelmia esiintyy!

Nyt kun kaikki ovat into pinkeänä ja avoimina, ei muuta kuin puoluerekisterin kannatusilmoituksen kautta muihin askareisiin 😊

Valtuustosihteeri

K-P Mesterton

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Niklas Westin: Kuunnellaan ihmisiä ja tehdään yhdessä paremmin voiva Helsinki
Seuraava artikkeli
Armi Kunnaala: Kukoistava luonto luo yhteisöllisen ja kaikkia tukevan Helsingin
Valikko