Enemmän yhteistyötä ja vähemmän vastakkainasettelua: Janne Jasu Vantaan valtuustoon

Janne Jasu, 42, kuntavaaliehdokas Vantaalla

Ohjaaja, tukihenkilö, sosionomiopiskelija ja asiakaskohtaamisten asiantuntija.

Olen kotoisin Satakunnan Eurajoelta ja siellä kävin ala- ja ylä-asteet ja lukion. Lontoossa olen suorittanut psykologian alemman korkeakoulututkinnon ja tämän jälkeen työskennellyt erinäisissä asiakaskokemuksen tuottamis- ja kehittämistehtävissä. Suomen lisäksi olen työskennellyt Englannissa ja Uudessa Seelannissa. Nyt vallitsevan pandemian vuoksi olen ollut vuoden lomautettuna ja viime syksynä aloitin sosionomi opinnot. Kotini on Myyrmäessä ja perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi laaja verkko ystäviä ja muita omia tai puolisoni sukulaisia.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on kiinnostunut jo pitkään niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Minua kiinnostaa yhteiskuntamme yhteisen tulevaisuuden turvaaminen ja kehittäminen. Olen kokenut haastavaksi löytää itselleni täysin sopivaa ajatusmaailmaa perinteisten puolueiden joukosta ja Avoimen Puolueen teemoihin ja työskentelyyn tutustuessani tunsin löytäneeni poliittisen kotini. Puolueen muihin jäseniin paremmin tutustuttuani ratkaisuni on varmistunut entisestään. Uskon itsekin politiikan läpinäkyvyyden tärkeyteen ja siihen, että päätöksenteon tulisi perustua tieteellisiin faktoihin ennemminkin kuin poliittisesti väritettyihin tulkintoihin niistä. Yhteiskunnassamme tarvitaan enemmän yhteistyötä ja vähemmän vastakkainasettelua.

Minua kannattaa äänestää, sillä tulen aidosti puolustamaan yhteistä tulevaisuuttamme ja huolehtimaan kaikkien hyvinvoinnista. Tahdon myös tehdä yhteiskunnallista vaikuttamista uudella tavalla läpinäkyvästi. Ennen päätösten tekoa tahdon kuulla asiantuntijoita ja ennen kaikkea heitä joihin mahdolliset päätökset tulevat vaikuttamaan.

Vantaan lasten ja nuorten hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää koko alueen hyvinvoinnille. On pystyttävä turvaamaan lasten kasvaminen aikuisuuteen, oikealla ja oikea-aikaisella tuella. Myös Vantaan aikuisille on saatava tarvittavat palvelut oikea-aikaisesti tukemaan heidän hyvinvointiaan ja mahdollista vanhemmuutta, unohtamatta tietenkään vammais- ja ikäihmistenpalveluja. Se miten kohtelemme yhtä Vantaalaista kertoo miten kohtelemme kaikkia Vantaalaisia.

Vantaan on säilytettävä ja parannettava asemaansa houkuttelevana asuinpaikkana Uudellamaalla, hyvien kulkuyhteyksien päästä kaikkialta ja runsaine ulkoilu- ja työllistymismahdollisuuksineen. Luonnon monimuotoisuuden tukeminen ja sisällyttäminen asuinalueisiin on viihtyvyydenkin kannalta tärkeää. Kaikkien Vantaalaisten työllistymistä on tuettava aktiivisesti ja tämä luonnollisesti sisältää myös yrittäjyyden tukemisen. Vantaan asuinalueiden ja niiden asukkaiden yhteisöllisyyttä on tärkeää lisätä ettei kenenkään tarvitse koskaan olla peloissaan, yksin tai ilman naapuruston tukea.

Vuorovaikutuksellinen keskustelu muiden kanssa on erittäin tärkeää ja osallistun siihen mielelläni mahdollisuuksien mukaan.  Minuun saatkin helposti yhteyden sähköpostini puhujannelle@icloud.com kautta.

Mukavaa kesää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Nuoret kaupunkilaiset syrjäytymistä ja kiusaaamista vastaan
Seuraava artikkeli
Aki Snellman Helsingin kaupunkiluonnon puolesta
Valikko