Eurovaaliehdokas esittäytyy: Jouni Tuovinen

Yrittäjä, ohjelmisto­kehittäjä, 45 vuotta

Tervetuloa ehdokasesittelyyni. Tässä artikkelissa kerron teille omat pääteemani eurovaalien osalta.

Tekoäly tulee, olemmehan valmiit?

Lähiaikojen EU:ssa tulee tapahtumaan suuria murroksia. Yksi suurimmista jokaisen elämään vaikuttava asia tulee olemaan tekoälyn laajamittainen soveltaminen. Tekoäly on sekä uhka että mahdollisuus ja EU onkin juuri ottanut käyttöön tekoälysäännöksen, johon tulevaisuuden lainsäädäntö tulee pohjautumaan.

Ammattini puolesta minulla on pätevyys ja velvollisuus vaikuttaa tekoälyn sääntelyyn siten että torjumme sen uhat, samalla ottamalla siitä irti suurimman mahdollisen hyödyn.

Tekoäly potentiaalisen vaarallisuutensa vuoksi vaatii vahvaa sääntelyä. Mutta jos tekoälyä säännellään liikaa, saa se aikaiseksi vain sen että tekoälyä siirrytään kehittämään sääntelemättömille markkinoille. Joka on vielä vaarallisempi kehityskulku sillä internet on globaali. Internet ei tunne markkinoiden rajoja. Aasiassa tai Afrikassa kehitetty tekoäly tulee vaikuttamaan meihin kaikkiin.

Tämän vuoksi kannatankin sekä sääntelyä että porkkanaa: kun sääntely on rationaalista ja hyvin perusteltua, ja kun EU:n markkinoiden insentiivit tekoälyn kohdalla on houkuttelevat, saamme etulyöntiaseman: tekoälykehitys tulee tapahtumaan säännellysti ja turvallisesti, ja saamme samalla houkuteltua tekoälyä kehittäviä yrityksiä ja tekijöitä.

Tekoäly tullaan tulevaisuudessa tulkitsemaan neljänneksi teolliseksi vallankumoukseksi. Ei siis oteta tätä vastaan poliittisesti perinteisin menoin, eli housut kintuissa.

Hampun kokonaisvaltainen hyödyntäminen

Hamppu, tieteelliseltä nimeltään Cannabis sativa, on monikäyttöinen kasvi: jo tuhansien vuosien ajan sitä on käytetty lääkkeenä sekä päihtymistarkoituksiin. Mutta myös: köytenä, vaatteena, rakennustiilenä, paperina, ja nykyisin myös biomuovina. Kannatan koko kasvin hyödyntämistä, ja tulen ajamaan tätä tavoitetta aina EU-tasolla asti.

Hamppu on ollut kielletty vasta hyvin vähän aikaa, ja kieltobuumi alkoi vasta kun Yhdysvalloissa aloitettiin huumeiden vastainen sota. Esimerkiksi Suomessa kannabis on ollut laillinen päihde vielä vuonna 1971.

Kieltolaki on tutkitusti epäonnistunut ja tällä hetkellä olen arvioinut (sekä Coloradon tilastojen, että myös tekoälyn avulla peilaten Alankomaiden markkinoita), että pelkästään Suomen markkinoilla rikolliset hyötyy kannabiksen myynnistä jopa 400 miljoonan euron verran vuosittain. Suhteutettuna EU:n väkilukuun tämä tarkoittaa siis mahdollisesti jopa 27 miljardin euron rikoshyötyä vuosittain.

Olisi siis aika saada sääntely kuntoon ja viedä rikollisliigoilta iso tulonlähde.

Edistetään vihreää siirtymää ja kerätään miljardien sijoitukset

Vihreällä siirtymällä ei pelkästään hidasteta tehokkaasti ilmastonmuutosta, vaan sillä on myös täysin uudet markkinat avautumassa. Lähitulevaisuudessa sijoittajien on arvioitu käyttävän vihreän siirtymän yrityksiin sijoittamiseen jopa 2000 miljardia euroa vuosittain. Olisi siis sulaa hulluutta jarrutella vihreää siirtymää, koska tuo maksaisi paitsi ilmastonmuutoksen hidastamisen, myös suunnattoman määrän sijoitusrahaa.

Ruotsi tällä hetkellä näyttää mallia kuinka vihreällä siirtymällä kerätään sijoituksia. Miljarditolkulla. Kerätään mekin koko EU:n laajuisesti. Ja ollaan samalla esimerkki muillekin!

Seuraa somessa:
X (Twitter): @jounituovinen
Facebook: @jounituovinenpolitiikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan mallin tulevaisuus on erittäin epävakainen, mutta korjattavissa
Seuraava artikkeli
Avoimen puolueen visio 2035
Valikko