Holger von Troil: Enemmän asuntoja, harrastuksia ja yhteisen edun ajamista Kauniaisiin

Holger von Troil, 61, Kauppatieteiden maisteri ja tenniksen ammattivalmentaja, Kauniainen

Vierumäen Urheiluopisto (Vierumäki Country Club) asetettiin konkurssiin viime keväänä. Toimin mailapelien päällikkönä, mutta konkurssin myötä minusta tuli työtön.

Tällä hetkellä haluaisin kuntapäättäjänä vaikuttaa Kauniaisissa seuraavilla tavoilla:

Kauniaisissa voisi lisätä asuntojen määrää muuttamalla asemakaavaa. Useille tonteille voisi myöntää lisää rakennuslupia ja sen myötä mahdollistaa useamman asuinhuoneiston. Myös asuntojen jakaminen tulisi tehdä helpoksi, jolloin Kauniaisten korkeat lämmityskulut per asukas laskisivat. Ehdotetuilla toimenpiteillä kaupungin asukasluku nousisi ja kysyntä keskustan yrittäjien tuotteista ja palveluista lisääntyisi.

Urheilu on Kauniaisissa keskeisessä asemassa. Mahdollisimman monta lasta tulisi saada ainakin yhden urheiluharrastuksen pariin viimeistään ala-asteella, sillä sekä fyysinen että henkinen hyvinvointi ovat tärkeitä lapsesta vaariin. Ellei muutosta saada aikaan, kansalaisten maksettavaksi tulevat miljardien lisälaskut, sillä koko kansan yleiskunto heikkenee jatkuvasti. Lasten ja nuorten harrastukset ovat heidän kehitykselleen oleellisen tärkeitä. Niitä ei saa jättää varakkaiden eduksi, vaan harrastustakuu on syytä laajentaa myös Kauniaisiin. Harrastustakuu tarkoittaa sitä, että jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla mahdollisuus vähintään yhteen mieluisaan harrastukseen. 

Keskuskenttää voisi hyödyntää nykyistä enemmän. Uimahallin viereen sopisi toinenkin liikuntatila. Ulkotenniskenttien alue tulisi siistiä ja rakentaa laadukas klubirakennus pukuhuoneineen.

Nuorten ahdistus, kiusaaminen ja syrjäytyminen ovat erittäin vakavia ongelmia myös Kauniaisissa. Kännyköitä käytetään myös kiusaamiseen. Kauniaisissa tulisi parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia lisäämällä opettajien, vanhempien ja oppilaan välistä vuorovaikutusta.

 Politiikka on kiinnostanut minua jo vuosikymmeniä, mutta en ole aikaisemmin asettunut kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi. Avoimen puolueen arvoihin ja näkemyksiin minun oli heti helppo yhtyä, joten päätin asettua ehdokkaaksi. Poliittisten päätösten tulisi perustua tieteeseen ja faktoihin. Nykyään monet poliitikot tekevät päätöksiä lähinnä omien intressien pohjalta välittämättä mm. ilmastomuutoksesta ja parhaista käytännöistä.

 

Olen syntynyt Kuusankoskella. Asuttuani Saksassa 7-12 vuotiaana perheeni muutti 1973 Kauniaisiin, jossa olen asunut yhteensä yli 40 vuotta. Työkseni olen toiminut mm. tennisvalmentajana, tuotepäällikkönä, vastaanottovirkailijana, hotellipäällikkönä, ravintolapäällikkönä, hotellinjohtajana, toimitusjohtajana ja yrittäjänä. Lisäksi olen toiminut mm. tennisseuran hallituksen varapuheenjohtajana ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Olen kiinnostunut kunta- ja valtakunnan politiikasta. Minulla ei ole tarpeita korostaa henkilökohtaisia näkemyksiäni; haluan ensisijaisesti edustaa äänestäjiäni ja kehittää kuntaani kaikkien kuntalaisten etuja ajatellen. Olen avoin uusille ideoille ja perehdyn tieteeseen ja faktoihin. Teen päätöksiä kokonaisvaltaisen näkemyksen pohjalta, jossa mm. ilmastonmuutosta tulisi aina huomioida päätöksenteossa. Toisten puolueiden “raha ratkaisee” -ajattelua tai kieleen perustuvaa puoluetoimintaa pidän liian suppeana näkökulmana päätöksenteon pohjaksi.

Luonto ei ehdi uusiutua ihmisten kulutuksen tahdissa. Ihmiskunnan arvomaailma on koetuksella ja markkinataloutta on uusittava jotta myös lastenlapsemme eläisivät hyvinvointiyhteiskunnassa. Suomen valtapuolueet eivät ole tehneet ilmastomuutoksen kannalta välttämättömiä päätöksiä – saatikka niitä toteuttaneet. Avoin Puolue ja allekirjoittanut haluavat varmistaa hyvinvointiyhteiskuntamme jatkumisen myös pitkällä tähtäimellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Kristiina Järvenpää tuo avointa päätöksentekoa ja inhimillisyyttä Helsinkiin
Seuraava artikkeli
Mikael Porjo: Yhteisöllistä hyvinvointia, avointa demokratiaa ja helpompaa yrittäjyyttä Hyvinkäälle
Valikko