Perustulo ei johda laiskotteluun

Automaattisesti ja ehdoitta jokaiselle tulevaa perustuloa pelätään. Eiväthän ihmiset enää tekisi töitä, jos rahaa saa ilmakseksi ilman valvontaa ja työnhakupakkoa!

Reaktio on vielä voimakkaampi Avoimen puolueen ehdottaessa 1500 € kuukausittaista verotonta perustuloa. Siitä 800€ rahoitettaisiin kustannusneutraalisti korvaamalla nykyisten työttömyys-, eläke-, opinto- ja sosiaalitukien perusosat. Lisäksi 700€ tulisi Kansallisesta Puhtaan Energian rahastosta myymällä lähes päästötöntä, pienydinvoimalla suomalaisesta peruskalliosta tuotettua sähköä Saksan hiilivoimaloiden korvaamiseksi.

1500€ tekemättä mitään, siihen loppuisi työnteko!

Ei pidä paikkaansa. Päinvastoin – perustulo ja tasa-arvoinen verotus poistaa tukiloukut ja mahdollistaa työttömille osa-aikaisen työnteon, opiskelun ja yrittämisen ilman hakemusrumbaa ja stressiä rahan riittämisestä ruokaan. Se vapauttaa ihmisten voimavarat yhteiskunnan rakentamiseen.

Teimme kyselyn, johon vastasi 1862 suomalaista. Vain 9% lomailisi tukevan perustulon avulla. Ylivoimaisesti suurin osa jatkaisi töissä, ja 17% työskentelisi yrittäjänä tai opiskelisi.

Nelipäiväisestä työviikosta totta

Viime aikoina on puhuttu nelipäiväisestä työviikosta. Sen kerrotaan lisäävän tuottavuutta niin, että neljässä päivässä saisi aikaan saman tai jopa enemmän kuin viidessä. Toisaalta monessa työssä on oltava paikalla tietty aika, eikä työnantaja voi maksaa samaa palkkaa vähemmistä tunneista, kun jonkun toisen pitää tehdä se vapaaksi jäänyt päivä.

Perustulomme tarjoaa tähän erinomaisen ratkaisun. Peräti 40% vastanneista olisi siirtymässä nelipäiväiseen viikkoon, mistä jäisi helposti nykyistä enemmän käteen perustulon kanssa. Tuottavuuden kasvaessa lyhyemmällä työajalla parantaisi uudistus sekä kansantaloutta että ihmisten onnellisuutta valtavasti.

Kuten perustulomallimme on tarkoitus.

Otetaan kansallisvarallisuutemme käyttöön ja tehdään Suomesta omavarainen, onnellinen ja erittäin varakas kansakunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Otetaanko velkaa, leikataanko – vai tienataan ja rikastutaan?
Seuraava artikkeli
Tue Avoimen puolueen toimintaa
Valikko