Petrus Pennanen Helsingin pormestariksi: Kasvua ja hyvinvointia näkemyksellä, tiedolla ja yhteistyöllä

Avoimen Puolueen pormestariehdokkaaksi Helsinkiin on puoluehallituksen päätöksellä asetettu puolueen puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuuston Avoimen valtuustoryhmän johtaja ja ydinfysiikan tohtori Petrus Pennanen. Hän uskoo parempaan huomiseen, jossa ihmisillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet rakentaa yhteistyössä onnellisempi yhteiskunta.

Jo nimensäkin perusteella Pennasen johtama Avoin Puolue haluaa avointa hallintoa, jossa tartutaan ongelmiin rakentavalla keskustelulla eri poliittisten ryhmien kanssa ja toimitaan ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin parantamiseksi tehokkaasti ja tuloksellisesti. Esimerkkinä tästä on Avoimen valtuustoryhmien kaikkien kokousten suora verkkolähetys ainoana puolueena Suomessa, ja hyväksytty aloite kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokousten siirtämisestä samaan käytäntöön. Pennasen ollessa pormestari kaikki kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokoukset lähetetetään oletuksena suorana kaupunkilaisille, joiden kommentteja ja ehdotuksia päätöksentekoon littyen kuunnellaan tarkasti.

Avoimen Puolueen kuntavaaliohjelmaan kuuluu sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen muun muassa lisäämällä valinnanvapautta, sairaanhoitajien päätäntävaltaa ja vähentämällä lääkärien vaihtuvuutta omalääkärijärjestelmällä.  Lisäksi pyrittäisiin lisäämään heikossa asemassa olevien, kuten kodittomien, päihderiippuvaisten ja mielenterveysongelmaisten palveluita ja parantaa resursseja, jotta kaikilla olisi mahdollisimman yhdenvertaiset mahdollisuudet saada apua ja jokaisella olisi oikeus saapua vastaanotolle ilman pelkoa rangaistuksesta. 

Työllisyys ja terveys kulkevat käsi kädessä. Tämänhetkinen sosiaaliturva syrjii heikoimmassa asemassa olevia, eikä työnteko ole kannattavaa. Osa-aikatöiden tekijää ei pitäisi rangaista tukien menetyksellä, vaan sen sijaan kannustaa työntekoon ja yrittäjyyteen ilman pelkoa ansion menetyksestä. 

Pennasen toimintaa ohjaa Avoimen Puolueen kuntavaaliohjelma, joka on hyvin maanläheinen ja ihmisystävällinen. Ongelmakohtiin tartutaan kaksin käsin tositarkoituksella ja faktoihin perustuen. Petrus Pennanen olisi solidaarinen pormestari, joka ajaisi verotulot oikeaan paikkaan ja ilmastopäästöt oikeasti alas. 

Pennasen päätavoitteet pormestarina ovat

 • Ilmastopäästöjen pudottaminen ennennäkemättömän nopealla tahdilla. Helsingissä poltetaan edelleen miljoona kuutiometriä hiiltä vuodessa, eikä hiilen korvaaminen metsien hakkuilla ole ratkaisu. Helsinki voi poistaa yli puolet kaikista päästöistään käyttämällä pienydinvoimaa, tuulta ja aurinkoa lämpöpumppujen avustamana. 
 • Helsingin sosiaalisten ongelmien korjaaminen heikoimmassa asemassa olevien osalta. Kenenkään ei pidä joutua nukkumaan öitään yleisessä vessassa, viisikymmentä huumekuolemaa vuodessa on liikaa ja vaikeassa asemassa olevia on tuettava ettei syrjäytymiskehitys jatku ja rikollisuus pahene. 
 • Talouden piristäminen sääntelyä vähentämällä. Yritystoimintaa hankaloitetaan edelleen tarpeettomasti sääntelyllä, kuten pienyrittäjien myyntilupien kitsaalla jakamisella ja rakentamisen yksityiskohtien määräilyllä kaavoituksessa. Helsingin talous on vahva ja koko Suomen veturi, mutta pystymme paljon parempaan kun annamme lahjakkaiden kaupunkilaisten vapaammin yrittää ja työllistää. 
 • Kaupunkilaisten yhteisöllisen kulttuurin tukeminen. Kaupungin runsaat tilat ovat vajaakäytössä, kun esimerkiksi kaupungin koulut ovat viikonloppuisin tyhjinä. Avaamalla koulut, tyhjät toimistot ja kauppakeskusten tyhjät tilat Varaamo-sovelluksella kaupunkilaisten kohtaamis- ja kulttuurikäyttöön voimme parantaa ihmisten mielenterveyttä ja yhteisöllisyyttä ilman kallista uudisrakentamista.
 • Nuoria tukeva ja kiusaamista vähentävä varhaiskasvatus ja koulutus. Lasten yksilöllisiä tarpeita ja lahjakkuutta ei ymmärretä ja tueta koulutukseksi tarpeeksi. Eläkeläiset on syytä saada vuorovaikutukseen lasten kanssa välitunneilla ja eri koulujen oppilaita kokoavilla erikoisopetustunneilla. Erityislapset ja heidän vanhempansa tarvitsevat tukea, että saamme neurokirjon lahjakkuudet kunnolla mukaan yhteiskunnan kehittämiseen. Kiusaamista ja syrjäytymistä on torjuttava varhaiskasvatuksesta asti tietoisuus- ja mediataitojen opetuksella. 
 • Vahvasti kasvava kaupunki, jossa luonto kukoistaa ja asuminen on edullista. Tarvitaan nykyistä korkeampaa ja tiiviimpää rakentamista raideliikenteen asemien lähelle, ja laajat, koskemattomat luontoalueet kuten Malmin lentokentän niityt asuinalueiden välissä. Hyvin toimeentulevia ja lahjakkaita muuttajia Helsinkiin riittää, kun rakennamme tarpeeksi laadukkaita asuntoja ja parannamme kaupungin toimivuutta entisestään. Tavoitteena on 2,5 miljoonaa asukasta Helsingissä vuonna 2090

“Olen valtuustossa edistänyt tavoitteitani Helsingin kehittämisestä jo kolmellakymmenellä kustannustehokkaalla ja käytännöllisellä aloitteella ja ponnella. Periaatteeni on vahva yhteistyö ryhmän nimestä ja väristä riippumatta, ja aloitteeni ovat saaneet kannatusta sekä oikeistosta että vasemmistosta. Helsingin kehittäminen tarvitsee kipeästi näkemystä joka pohjautuu tieteelliseen tietoon, moderneihin teknologisiin ratkaisuihin ja eri taustoista tulevien ihmisten kokemukseen ja yhteistyöhön.”, toteaa Pennanen tavoitteistaan.

Helsingin valtuuston ilmapiiri kaipaa hänen mielestään parantamista, jossa hän on kokenut saaneensa aikaan positiivista muutosta: “Politiikan ei tarvitse olla teatteria ja eri mieltä olevien pilkkaamista. Jos haluamme, se on yhteiskunnan parantamista käytännössä järjellä ja rakkaudella. Olen työssäni selvästi nähnyt ja kuullut kollegoiltani että tuon politiikkaan todellista, aitoa ja tarpeellista muutosta, ja olen siksi päättänyt asettua ehdolle pormestariksi.”

Pennanen on tavoitettavissa sähköpostiosoitteesta petrus.pennanen@avoinpuolue.fi ja puhelimitse numerosta 040 5020355.

 

2 kommenttia. Leave new

 • Jussi Ankkuriniemi
  5.3.2021 22:32

  Annan ääneni.

  Vastaa
 • Seppo Leskinen
  22.6.2021 07:24

  Petrus Pennanen koettaa todella tehdä Suomesta parempaa paikkas myös köyhemmille ja sairastuneille. Tasa-arvo pyrkimys kuultaa hänen toimistaan. Suosittelen että Petrus Pennanen huomioidaan kun valitaan Helsinkiin pormestaria. Olemme saaneet nähdä huijareita aiemmin pyrkimässä milloin mihinkin.
  Nyt saisimme hyvän pormestarin.
  Terveisin Seppo Leskinen,
  Ihmisen poika , Maksniemi, Simo.
  Tiistai 22. 6. 2021 / 07 : 23 .
  Suosittelen lämpimästi hänen valintaansa Helsingin pormestariksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Miksi haluamme laillistaa kannabiksen Suomessa?
Seuraava artikkeli
Historiallinen kannabisaloite, nopeammat koronarokotukset ja Länsi-Helsingin pikaraitiotie
Valikko