Vapaus, järki ja vauraus kuuluvat Eurooppaan

Haluan Eurooppaan lisää vapautta, järkeä ja vaurautta. Minulla on myös tehokkaita käytännön ratkaisuja. Siksi olen ehdolla numerolla 172, jolla voit äänestää koko maassa.

Mitä tarkoitan vapaudella, järjellä ja vauraudella?

EU:ssa ihmisten kansalais- ja ihmisoikeudet ovat maailmanlaajuisesti hyvällä tasolla. Käytännössä ihmisiä kuitenkin kuluttaa ja rajoittaa esimerkiksi  tukibyrokratia, jonka loukut helposti estävät työttömiä opiskelemasta, yrittämästä tai tekemästä osa-aikatyötä.

Siksi on olennaisen tärkeää saada käyttöön automaattinen perustulo, joka antaa työttömille mahdollisuuden opiskella, tehdä töitä ja yrittää osa-aikaisesti ilman minkäänlaisia tukiloukkuja. Kaikki työnteko kannattaa.

Perustulo rahoitetaan siirtämällä nykyisten sosiaalitukien perusosat siihen. Lisäksi Euroopan keskuspankin pankeille maksamat elvytysrahat voidaan jatkossa maksaa suoraan Euroopan kansalaisille perustulona. 

Uutena tulonlähteenä ehdotan sarjatuotetun pienydinvoiman rakentamisohjelmaa koko EU:n päästöjen poistamiseksi ja huoltovarmuuden takaamiseksi. Esimerkiksi Suomen kallioperässä olevaa uraania voidaan käyttää Saksan hiilivoimaloiden tuotannon korvaamiseen ja kerätä tuotoilla rahasto perustulon lisäämiseksi.

Kannatan myös kannabiksen laillistamista koko unionissa, niin että se ei ole enää tulonlähde rikollisille vaan miljardien verotulojen lähde. Myös näitä tuottoja voidaan käyttää perustulon summan lisäämiseen. 

Idea on siis että otetaan käyttöön jokaista EU-kansalaista koskeva perustulo, joka tulee kansalliseen sosiaaliturvaan perustuvan maakohtaisen perustulon lisäksi. EKP on jakanut pankeille satoja miljardeja elvytysrahoja jotka on parempi siirtää jatkossa suoraan kansalaisten tileille.

Vapauden lisäämisen suhteen kannatan myös yhtäläistä aborttioikeutta koko unioniin. Turvapaikanhakijat tarvitsevat oikeuden työntekoon, jotta kaikki voivat rakentaa parempaa eurooppaa ja kotoutua sen avulla. Haluan että huumeiden ongelmakäyttäjille tarjotaan tehokasta korvaushoitoa järjestäytyneen rikollisuuden ja syrjäytymisen torjumiseksi, ja että psykedeelien ja empatogeenien käyttö terapiassa sallitaan tutkijoiden suositusten mukaisesti.  

Vapaus, järki ja vauraus eivät kuitenkaan riitä jos demokratia ja oikeusvaltio eivät toimi. Euroopassa on demokratiavaje. Siksi vaadin enemmän suoraa demokratiaa Euroopan parlamenttiin ja suoran kansanvaalin EU:n presidentistä. 

EU:ssa asuu vain 60% Euroopan asukkaista. Kuinka paljon vahvempi ihmisoikeuksien puolustaja ja vauraampi rauhan edistäjä olisimme, jos kaikki olisivat mukana? Pitkällä tähtäyksellä pidän tavoitteena koko Euroopan saamista unioniin ystävinä. 

Eurovaaaleissa monet välttelevät vaikeita aiheita kuten liittovaltiota. Itse haluan ajatella pitkällä tähtäyksellä kokonaisuutta ajatellen. En ole siis menossa vain ajamaan Suomen etua, vaan kehittämään yhdessä entistä vahvempaa ja onnellisempaa Eurooppaa, joka on maailmanlaajuinen voima hyvän puolesta. 

Haluanko siis liittovaltion? Yhdysvallat on taloudeltaan EU:ta tehokkaampi mm. liittovaltiorakenteeen ja vähäisemmän sääntelyn vuoksi. Liittovaltio myös mahdollistaa paremmin keskitetyn ulkopolitiikan, kauppasopimusten neuvottelun ja ihmisoikeuksien sekä rauhan globaalin puolustamisen. 

On kuitenkin suuri ongelma jos EU:n byrokratia tämän myötä vain kasvaa entisestään ja jäsenmaiden päätösvalta vähenee olemattomiin.

Siksi kannatan liittovaltiota vain, jos se keskittyy kauppaan, ulkopolitiikkaan ja ihmisoikeuksiin. Jäsenmaille pitää jättää autonomia muista asioista, ja vähentää samalla yksityiskohtaista sääntelyä ja byrokratiaa nykyisestä,

Rakkauden puolesta,

Petrus Pennanen (172)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Avoimen puolueen visio 2035
Seuraava artikkeli
Eurovaaliehdokas esittäytyy: Janne F. J. Korhonen
Valikko