Avoin Puolue kampanjoi aluevaaleissa heikoimpien puolesta

Suomen ensimmäiset aluevaalit ovat isojen haasteiden edessä. Suuri osa äänestäjistä ei tiedä mistä niissä äänestetään, koronatartunnat ovat ennätystasolla ja vaalitilaisuuksien pitäminen vaikeaa tai mahdotonta. Usein vaaleissa hyvätuloiset  äänestävät muita useammin, ja näissä vaaleissa on vaarana että äänestysprosentti alkaa kolmosella äänestämisen keskittyessä entistä enemmän hyväosaisiin.

Asunnottomat, päihderiippuvaiset ja seksityöntekijät ovat esimerkkejä vaikeassa asemassa olevista  ihmisryhmistä joita koskevaa keskustelua on näissä sote-vaaleissa vaikea löytää. Kuitenkin esimerkiksi huumeiden yliannostukseen kuolee Suomessa enemmän ihmisiä kuin liikenteeseen, ja ongelma on viime vuosina pahentunut. Usein asunnottomuus sekä päihde- ja mielenterveysongelmat esiintyvät yhdessä.

Avoin Puolue haluaa auttaa heikossa asemassa olevia tehokkailla käytännön ratkaisuilla. Asunnottomille on tarjottava asuntoja ilman esimerkiksi päihteettömyysvaatimusta, koska asunto on edellytys elämän saamiseksi raiteilleen. Asuntopulaan ainoa kunnollinen ratkaisu on asuntorakentamisen kiihdyttäminen kasvukeskuksissa sen sijaan että luonnollista muuttoliikettä pyritään rajoittamaan. 

Huumekuolemien vähentämiseksi tarvitsemme hoitajien valvomat käyttöhuoneet, yliannostusten vasta-aine naloksonin myyntiin apteekkeihin ja toimivaa korvaushoitoa. Esimerkiksi Sveitsissä liikkuva käyttöhuone ajaa huumeriippuvaisen kodin luo jossa sairaanhoitaja annostelee puhdasta heroiinia. Järjestelyn seurauksena opioidiaddikten yliannostuskuolemat ja rikollisuus ovat romahtaneet, terveys kohentunut ja työllisyys kasvanut. 

Seksityöntekijät ovat usein halveksuttu ihmisryhmä, jotka joutuvat tekemään työtään ilman työsuojelua, laillisia työtiloja ja oikeutta palvelujen markkinointiin. Alueiden on tarjottava seksityöntekijöille kohdennettua sosiaali- ja terveysapua. Valtiollisella tasolla parituslaki on uudistettava, niin että seksityöntekijät voivat laillisesti vuokrata turvalliset työtilat ja markkinoida palvelujaan laillisesti. 

Avoin Puolue on tehnyt työtä lopettaakseen vaikeasti käytettävät, satoja miljoonia tuhlaavat vanhanaikaiseen tekniikkaan pohjaavat sote-alan IT-ratkaisut kuten Apotin. Sen sijaan haluamme kotimaisen potilastietojärjestelmän ja kansallisen OmaKanta-sovelluksen, jossa henkilön terveystiedot röntgenkuvista lähtien ovat tallella ja jolla hoidetaan videotapaamiset lääkärin ja hoitajien kanssa. Etävastaanotolla ja -päivystyksellä voidaan hoitaa suurin osa nyt fyysisistä tapaamisista. Lisäksi tarvitsemme liikkuvia sote-palveluita yhden hengen sairaalasta isompaan bussiin, joilla pienten kiinteiden toimipisteiden tarve vähenee. 

Ehdokkaamme ja aluevaaliohjelmamme löytyvät osoitteesta avoinpuolue.fi/aluevaalit!

💚🇫🇮

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Terhi Simola ja paremmin voiva Pirkanmaa
Seuraava artikkeli
Puoluekokous lauantaina 27.8.
Valikko