Avoin puolue on erilainen – tule mukaan ehdokkaaksi tai vapaaehtoiseksi EU-vaaleihin 2024!

Avoimen puolueen varapuheenjohtajat Ilkka Taipale ja Thierry Botty von den Bruele haluavat ihmistä lähellä olevan Euroopan unionin.

Avoin puolue on arvoliberaali edistyspuolue, joka ajaa kaikkien yhteistä hyvää. Olemme siis kansanpuolue ja ajamme avointa ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa. 

Tällä hetkellä iso osa yhteiskuntamme ongelmista liittyy huonoon sosioekonomiseen asemaan sekä vähemmistöjen syrjintään. Avoin puolue ei kuitenkaan ole vasemmistolainen, sillä uskomme markkinatalouden olevan hyvä perusta yhteiskunnalle, emmekä sinällään kannata korkeaa veroastetta ja tulonsiirtoja. Avoin puolue ei myöskään ole oikeistolainen, koska emme koe että hyväosaisten asemaa tarvitsee sen enempää pönkittää.

Todellisuudessa suurin osa puolueista ajaa rajatun eturyhmän etua. Kansanpuolue sen sijaan on puolue joka ajaa kaikkien kansalaisten etuja. Avoin puolue on kansanpuolue, mutta se on myös enemmän. Kansalaisten lisäksi meille on tärkeää ajaa ihan kaikkien etuja, siis myös Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten, kaikkien EU:n ja maailman kansalaisten sekä eläinten, luonnon ja maapallon etua. Kenties meitä voisi kutsua maailmanpuolueeksi?

Poliittisessa toiminnassamme perustamme näkemyksemme tieteelliseen tietoon aina kun se on mahdollista, mutta tiedostamme myös että myös arvot ohjaavat vahvasti päätöksentekoa. Meille tärkeitä arvoja ovat mm. suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudenmukaisuus.

Politiikka on monen mielestä vastenmielistä, tämän näkee äänestysprosenteistakin. Kenties isoin ongelma on että ehdokkaat ja puolueet ovat useimmiten aidosti kiinnostuneet lähinnä omasta edustaan. Avoin puolue heittää oman edun tavoittelun romukoppaan, sillä meidän pääasiallinen tavoitteemme ei ole päästä kiinni vallankahvaan, vaan aidosti muuttaa yhteiskuntaa. Toki pyrimme saamaan ehdokkaitamme läpi vaaleissa, mutta vaikuttamisemme ei rajoitu siihen. Nostamme keskusteluun tärkeitä asioita ja tarjoamme ratkaisuja joita muut eivät puhu. Usein on vain ajan kysymys milloin ns. isotkin puolueet lähtevät mukaan kannattamaan pienten edistyspuolueiden esittämiä asioita, toisinaan he tosin naamioivat ne omiksi ideoikseen. Tämä ei meitä sinällään haittaa, tärkeintä on että maailma muuttuu oikeaan suuntaan.

Haluatko käydä julkista keskustelua tärkeistä asioista? EU-vaaliehdokkaana on mahdollisuus saada runsaasti näkyvyyttä sekä ehdokkaalle että ajamillemme asioille ja arvoille. EU-vaalit järjestetään 6.6. – 9.6.2024, tervetuloa EU-vaaliehdokkaaksemme! Voit myös liittyä toimintaamme, keskustelemme mielellämme asioista ja lisäksi tarvitsemme mm. vapaaehtoisia vaalityöhön. Jokainen voi osallistua työhön paremman maailman puolesta, kerro mitä haluaisit tehdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Suomalaisten elintaso on laskussa, paitsi rikkaammalla väestöllä
Seuraava artikkeli
RKP erotti – mitä ajattelen?
Valikko