Pekka Issakainen: Maalaisjärkeä ja tulevaisuuden näkemystä Ilomantsiin

Pekka Issakainen, 42, Ilomantsi

Tässä esittelyssä on tarkoitus tutustua paremmin ehdokkaaseen nimeltä Pekka Issakainen. Kyseinen tapaus asustaa Ilomantsissa, mutta on lähtöisin Rantasalmelta. Ikää hänelle on kertynyt vaalien jälkeen 42 vuotta. Hän kertoo olevansa moniosaaja maaseudulta, jolla oli liian tylsää lapsena ja tästä syystä hänen piti opetella tekemään kaiken näköisiä töitä ja kolttosia. Nykyisin päivien sisältö koostuu muutamasta peliprojektista, oman peli,- ja sisällöntuotanto firman perustamiseen vaadittavien dokumenttien laatimisesta ja sellaisen yleismies Issakaisen toimesta työkokeilussa. 

Pekan kolme ajatusta polittiikkaan tulevaisuuden varalle:

  • Tutkittuun informaatioon perustuva järkevä politiikka kaikille sektoreille.
  • Yhteisöllisyyden näivettyminen näkyy joka puolella yhteiskunnassamme. Tehkäämme   asioita jälleen yhdessä, yhteisten tavoitteiden eteen.   
  • Julkisen sektorin suojatyöpaikoille tehtävä loppu ja korvattava suuri osa byrokraateista   tekoälyjärjestelmillä, jotka hoitavat työn oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti.

Ainahan tuo politiikka on Pekan mielestä ollut jollain tavalla kiinnostavaa. Nyt on elämässä sellainen tilanne, että hän ajattelee yrittää kunnallispolitiikkaan mukaan. Tulevaisuutta tukevia poliittisia ratkaisuja tehdään nyt. 

Meillä täällä ihanassa iloisessa Itä-suomessa on paljon potentiaalia kehittää turismiin liittyviä palveluita ja elämyksiä. Tämän lisäksi meillä on vuosisatojen, ellei jopa vuosituhansien ajalta kansantarustoa, tarinoita ja runolauluja, joista voimme ammentaa inspiraatiota ja ideoita tulevaisuuden varalle.

Työura aloitettu nuorena. Maa- ja metsätaloustyöt tulivat hänelle tutuiksi ensimmäisenä, muuttuen vaativammiksi sitä mukaan kun taidot karttui. Teini-iän puolivälissä mukaan ympättiin rakentamisen apu/suorittavat työt. Kouluissakin Pekka on joskus ollut, ei vain niistä kaikista ole valmistunut. Viimeisin koulu josta hän on valmistunut on Rantasalmen Lukio vuonna 1999, sen jälkeen onnistunut suorittamaan yrittäjyyskurssin parhain arvosanoin 2018!

On omaehtoisesti opiskellut vaikka mitä laaja-alaisesti, koska kiinnostuksen kohteita on riittänyt. Asiat kuten kestokulttuuri, teknologinen kehitys ja tulevaisuuden haasteet kiehtovat tällä hetkellä eniten. Muita mielenkiinnon kohteita mm. perinnerakentaminen, suomenusko, shamanismi, valokuvaus ja patikointi.

Koulutus:

  • Rantasalmen Lukio Ylioppilas
  • MAMK – Materiaalitekniikka
  • Suomen Puolustusvoimat – KT-tied.ups. res. Vänr.
  • TAKK – Automaalari
  • Tampereen Yliopisto – Matematiikka &  Tilastotiede
  • Ikaalisten käsi- & taideteollinen – Rakennusrestaurointi
  • Saimaan Ammattiopisto Sampo – Yrittäjyyskurssi

Pekka ajatteli tuoda maalaisjärjen ja kyvyn ajatella tulevaisuuteen takaisin poliittisiin työkaluihin. Tieteeseen ja tutkimukseen perustuvat päätökset, joiden moraaliset ja eettiset vaikutukset on otettu myöskin huomioon tulisi olla kaiken politiikan perusta.

Hän arvostaa jokaisen ihmisen henkilökohtaista koskemattomuutta ja vapautta olla juuri sellainen kuin kyseinen ihminen haluaa olla, niin pitkään kun hän ei ole uhkaksi ympäristölleen tai itselleen. Väkivaltaan, uhkauksiin ja öyhötykseen turvautuvat keskustelijat ovat hävinneet älyllisen ottelun. Ihmisiä johdetaan edestä esimerkillä, ei pomottamalla ja räyhäämällä.

Ja hänen mielestään tämä meidän Suomi ja Ilomantsi ovat aivan fantastisia paikkoja elää, mutta maailma ei taida koskaa tulla valmiiksi.

Pekka näkee oman hengellisyytensä näin:

Uskonnollinen vakaumukseni on oma outo järjestelmä etiikkaa, moraalia, shamanismia ja luonnonuskomuksia. Ymmärrän kyllä, että arvomaailmani ja uskomusjärjestelmäni on outo ja toisinaan äärimmäisen hankala käsittää. Olen silti valmis ojentamaan käteni sinulle ystävällisissä merkeissä, toivon suunnattoman paljon sinun olevan valmis kohtelemaan minua samoin. Jokaisella on oikeus uskoa juuri niinkuin haluaa.

Pekan poliittista kantaa taas edustaa lausunto:

Edustuksellinen demokratia on nukketeatteria idiooteille, koska se antaa sinulle vain illuusion vaikuttamisesta. Joku suorempi demokratian muoto olisi suotavampi, ehkäpä. Lobbaaminen, ammattipoliitikot ja valtioden rajat olisi syytä siirtää hiljalleen historiaan. Johan tätä outoa sosiaalista koetta, jossa on ollut erilaisia kaupunkivaltioita, valtioita ja niin edelleen on testattu lähes 10 000 vuotta. 

Politiikasta on tullut elinaikanani ammattipoliitikkojen ja hyväveli kerhojen suojaisa satama, jossa keskusteluilmapiiri muistuttaa lähinnä leikkikoululaisten kinastelua. Suuryrityksillä on aivan liian paljon valtaa pienten ihmisten yli.

Meillä on vain yksi yhteinen planeetta, jonka vuorovaikutussuhteita ja äärimmäisen monimutkaisia järjestelmiä emme vieläkään ymmärrä kunnolla. Tiede ja sen kehittyminen auttanee meitä selviämään tulevaisuuden ongelmista yhdessä.

Terveisiä Parppeivaaran Runokylän vierestä, Ilomantsista. Pidetään toisistamme huolta!

 

Pekka Issakainen

www.facebook.com/pekka.issakainen.777

Instagram @raskwand

Sähköposti pekka.issakainen@protonmail.com

0408294597

Osoite Möhköntie 3 e as.2, 82900 Ilomantsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Historiallinen kannabisaloite, nopeammat koronarokotukset ja Länsi-Helsingin pikaraitiotie
Seuraava artikkeli
Toni Sepperi: Laadukasta varhaiskasvatusta ja läpinäkyvää hallintoa Loviisaan
Valikko