Toni Sepperi: Laadukasta varhaiskasvatusta ja läpinäkyvää hallintoa Loviisaan

Toni Sepperi, Loviisa, 39.

Työskentelen Loviisan kaupungin kiinteistöinsinöörinä.

Mitä haluaisit muuttaa, jos saisit päättää?

Loviisan kaupunki on ollut viime vuosina haastavassa taloudellisessa asemassa useiden muiden kuntien tavoin ja se on saanut aikaan lyhytnäköistä leikkauspolitiikkaa mm. kyläkoulujen ja -päiväkotien lakkauttamisina tai sellaisten suunnittelemisena ja kunnan henkilöstön lomauttamisina ja irtisanomisina.

Erityisesti varhaiskasvatuksen ja peruskoulujen henkilökuntaan kohdistetut säästötoimenpiteet ovat haitallisia.

Haluaisin olla mahdollistamassa kuntalaisille mahdollisimman sujuvaa arkea erilaisin konkreettisin ratkaisuin. Esimerkiksi kyläalueilla tulee olla turvalliset koulureitit koululaisille tarvittavine kevyen liikenteen väylineen ja eri ihmisryhmien liikkumisen tarpeet on huomioitava (esim. liikuntarajoitteiset).

Miksi kiinnostuit politiikasta ja miksi lähdit mukaan juuri Avoimeen puolueeseen?

Poliittiset ratkaisut edellyttävät asioiden tarkastelua kokonaisvaltaisesti ja useasta näkökulmasta. Asiat ovat monisyisiä ja ratkaisujen etsiminen on monella tavalla mielenkiintoista ja palkitsevaa. Avoimen puolueen vahvuudet ovat ehdottomasti tieteelliseen tietoon ja avoimuuteen nojautuminen.

Politiikan uskottavuus on kriisissä ja populismi on vallannut poliittista kenttää merkittävästi. Lisäksi taloudellinen valta ja erilaiset ulospäin näkymättömät kytkökset tuntuvat olevan juurtuneena politiikkaan ja se osaltaan aiheuttaa ongelmia uskottavan politiikan tekemiselle. Olemme sellaisen murroksen edessä, jossa korttitalot alkavat romahdella ja avoimuus sekä läpinäkyvyys ovat ainoa vaihtoehto tehdä uskottavaa politiikkaa.

Mitä olet opiskellut ja mitä teet työksesi?

Olen koulutukseltani kiinteistöteknisen alan diplomi-insinööri. Valmistuin Aalto-yliopistosta 2015 ja olen työskennellyt koulutusta vastaavassa tehtävässä Loviisan kaupungin kiinteistöinsinöörinä virkasuhteessa 2018 alkaen.

Mistä olet kotoisin ja mitä muuta olet puuhannut elämässäsi?

Olen kotoisin Kirkkonummelta, jossa olen elänyt koko nuoruuteni. Opiskeluaikoina olen asunut Espoossa ja Helsingissä sekä opintojen loppuvaiheilla osittain työelämässä ollessani Vantaalla. Loviisalainen minusta tuli 2018 muuttaessani perheeni kanssa Loviisaan töiden perässä ja olemme viihtyneet täällä hyvin.

Olen ollut koko elämäni intohimoinen urheiluvedonlyöjä ja curlingpelaaja. Olen suuri urheilun ystävä ja innostuin tulostavoitteellisesta urheiluvedonlyönnistä älyllisenä haasteena ja olen halunnut kehittyä mahdollisimman taitavaksi ja harkitsevaksi urheiluvedonlyöjäksi.

Tutustuin curlingiin opiskelujen alkuaikoina ja laji tempaisi minut mukaansa kerta heitolla teknisen ja taktisen haastavuutensa vuoksi. Curling on kuin shakkia jäällä, jossa jokainen heitto ja jokainen tehty päätös saattaa ratkaista ottelun. Curlingissa, kuten myös vedonlyönnissä, on kyettävä havaitsemaan riskit ja mahdollisuudet ja osattava perustaa päätökset näiden välisiin suhteisiin. Tilanteita ja otteluita on mahdollista analysoida loputtomiin ja yhtä oikeaa tai väärää ratkaisua ei ole olemassa. Politiikassa pätevät hieman samankaltaiset lainalaisuudet. On tarkasteltava asioita useista näkökulmista ja ratkaistava asia kokonaisuuden kannalta mahdollisimman edullisesti.

Miksi sinua kannattaa äänestää?

Teen politiikkaa, jossa jokaisen päätöksen taustalla on aina ihmisiä. Ihmiset eivät koskaan ole pelkkiä numeroita tai pelinappuloita. Se on asia, joka politiikassa tuntuu toisinaan unohtuvan. Politiikka on silloin onnistunutta, kun ihmisillä on hyvä olla.

Mitä muuta haluaisit äänestäjien tietävän sinusta?

Olen intohimoinen penkkiurheilija ja suuret urheilutapahtumat tempaavat minut aina mukaansa.

Olen jakamattomien ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolestapuhuja. Maailman voi tehdä aina paremmaksi.

 

Toni Sepperi. Jakamattomien ihmisoikeuksien puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Pekka Issakainen: Maalaisjärkeä ja tulevaisuuden näkemystä Ilomantsiin
Seuraava artikkeli
Niklas Westin: Kuunnellaan ihmisiä ja tehdään yhdessä paremmin voiva Helsinki
Valikko