Tyhjät tilat kaupunkilaisten käyttöön ja riittävät resurssit lapsille sekä hoitajille

Kaupunginvaltuuston kokousta 25.11.2020 hallitsi keskustelu kaupungin talousarviosta tulevalle vuodelle. Puheenvuorot budjetista veivät suurimman osan ajasta ja esityslistan viimeiset asiat pöydättiin tulevilla kerroilla käsiteltäviksi. Muut asiat etenivät sutjakasti eikä aloitteista kehittynyt erityisempää puheenvuorojen käyttöä. Alla muutama nosto keskiviikolta.

Budjettikeskustelun avasi pormestari Jan Vapaavuori esittelemällä ensivuoden talousarvion. Valtuustoryhmät jatkoivat ryhmäpuheenvuoroilla ennen valtuutettujen yleistä keskustelua. Avoimen puolueen Petrus Pennanen lähestyi talousarviota traditionaalisesta linjasta hieman poiketen omalla raikkaalla tavallaan korostamalla yhteisöllisyyden ja läheisyyden merkitystä menestyvän yhteiskunnan edellytyksenä. Tärkeänä, ryhmämme koko valtuustokauden ajamana asiana hän korosti kaupungin vajaakäytössä olevien tilojen saamista Varaamo-järjestelmän pariin ja sitä kautta kaupunkilaisten käyttöön. Päätavoitteenamme ensi vuoden budjetin suhteen on myös riittävien resurssien takaaminen pienten lasten hoitoon, mielenterveystyöhön sekä hoitajien palkkoihin. Viimeksi mainitut ovat erityisen korostuneessa asemassa koronapandemian vuoksi. Kuten pormestari, myös Petrus muistutti Helsingin talouden olevan vahvalla pohjalla. Viime vuosien erinomaisten taloudellisten tulosten myötä kaupungin kyky vastata koronapandemian aiheuttamiin lisämenoihin on hyvä. Investointivalmius on edelleen hyvä, ja Pennanen kannattaa investointien jatkamista haastavasta ja poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Kokonaisuudessaan Avoin valtuustoryhmä kannattaa talousarvioesitystä sillä muutoksella, että Helsinki-lisä säilytetään myös yli yksivuotiaille.

Koronakriisin jälkeinen aika näkyy valtuutettujen aloitteissa. Jopa niin, että olisi hienoa, jos eri valtuustoryhmät pystyisivät entistä paremmin toimimaan yhdessä ja koordinoidummin, sillä useat eri koronaan ja sen jälkitoimiin liittyvät aloitteet ovat varsin yhteneväisiä. Avoimen iloisesti voimme todeta, että aloitteet pienyrittäjyyden edistämiseksi ja vihreämmän, puhtaamman ja viihtyisämmän kaupunkiympäristön edelleen kehittämisestä etenivät valtuustossa. Asiat ovat tärkeitä puolueellemme ja ideamme mukaisesti olemme mukana edistämässä asioita, jotka ovat järkeviä ja yleishyödyllisiä aloitteentekijän taustasta ja puoluekannasta riippumatta. Em. koronapandemian jälkihoito ja sen organisointi olisi hienoa toteuttaa muistamalla Avoimen Puolueen linja tehokkuuden, harkitun ja viisaan päätöksenteon nimissä.

Seuraava valtuuston kokous 9.12. onkin viimeinen ennen joulua, ja siinä hyväksytään ensi vuoden talousarvio. Valtuustoryhmämme kokousta voi seurata n. klo 15 alkaen Petrus Pennasen Facebook-sivulla. Itse valtuuston kokousta voi seurata suorana Helsinki-kanavalla 9.12. klo 16 alkaen. Sivustolta löytää myös muuta ajankohtaista asiaa kaupunkimme hallinnosta ja toimista.

Valtuustoshteeri

K-P Mesterton

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

Edellinen artikkeli
Avoimen Puolueen hallitus vahvistui
Seuraava artikkeli
Tampereen kuntavaaliehdokas Sara-Araminta Malli
Valikko